Professionele voetzorg bij u aan huis

Nieuws betreffende Corona en behandelingen


09-05-2020

Eindelijk! We hebben iedereen gebeld en ingepland. Bent u nog niet door ons gebeld? Dan hebben wij u herhaaldelijk geprobeerd te bereiken maar u niet kunnen bereiken. Ook hebben wij van enkele cliënten geen (correct) telefoonnummer of andere contactgegevens als bijvoorbeeld een mailadres. U kunt ons bereiken op 076 8888 634, spreek het antwoordapparaat in, spreek duidelijk uw telefoonnummer in en wij bellen u terug.


Helaas is onze praktijk in Ruitersbos door de corona maatregelen nog gesloten voor bezoekers van buiten de instelling. 

Ook mogen wij bewoners en patiënten van in een zorginstelling nog niet bezoeken. 

Zodra de zorginstellingen weer bezoek mogen ontvangen nemen wij contact met u op.
06-05-2020

We mogen weer! Voor iedereen positief nieuws. Gelijkertijd staan wij voor de lastige taak om iedereen zo snel mogelijk te helpen. De stuwmeer zoals gezegd wordt. Om deze stuwmeer op te lossen hebben wij zeker 4 tot 5 weken nodig. Wij zijn op dit moment bezig met een plan van aanpak om de planning zo efficiënt mogelijk in te delen. Wij willen iedereen dan ook vragen om flexibel om te gaan met het tijdstip waarop wij u in willen plannen. Dit om loze tijd tussen de afspraken door te vermijden.


Helaas is onze praktijk in Ruitersbos vanwege de nog steeds geldende sluiting van verpleeghuizen nog gesloten. Hier wordt in overleg een oplossing voor gezocht.


Voor onze cliënten woonachtig in verpleeg/verzorgingshuis zijn wij afhankelijk van de openstelling van de instelling. Wij zijn in gesprek met de instellingen maar zijn afhankelijk van hun welwillendheid. Het kan dus zijn dat wij pas over enkele weken weer contact opnemen met u voor het maken van een afspraak.


Wij willen iedere client van ons vragen om ons NIET te bellen, te mailen of te whatsappen  voor het maken van een afspraak.  

Wij bellen u! 

Heeft u een dringend probleem dan kunt u ons per email bereiken op info@feetfitpedicure.nl.

Aan nieuwe cliënten die een afspraak met ons willen maken wil ik vragen om de aanvraag via email te doen via info@feetfitpedicure.nl


Door de sterke stijging als gevolg van de Corona-crisis van onder andere persoonlijke beschermingsmiddelen en desinfectiemiddelen hebben wij onze prijzen voor behandelingen moeten verhogen.05-05-2020

Op dit moment ontvangen wij telefoontjes, mail en berichten met de verwachting dat wij volgende week weer mogen beginnen ende vraag om de komende week ingepland te worden. Dit is ons nog niet bekend, wij moeten de persconferentie afwachten. De media is in ieder geval positief hierin.

Zodra wij door krijgen dat we weer mogen starten zullen wij iedereen telefonisch benaderen voor het maken van een afspraak. Aangezien het gaat om een stuwmeer van wachtenden, kunnen wij u niet beloven dat wij in de eerste week iedereen al gebeld hebben voor het maken van een afspraak. 


Wacht ons bericht af! REGELGEVING EN VOORWAARDEN VOOR BEHANDELINGEN


Op dit moment zitten wij allen midden in de Coronacrisis. Deze vraagt niet alleen veel van ons maar zeker ook voor iedereen die voetzorg van ons ontvangt. Tot nader bericht is het voor ons verboden om voetzorg te leveren, op straffe van een bekeuring van €4000,00. Hier is een uitzondering op: Medisch noodzakelijke voetzorg mag worden gegeven. 

Er moet sprake zijn van medische noodzaak. Bij problemen kunt u contact opnemen met ons via 076 8888634. Wij zullen dan samen met u kijken of sprake is van medische noodzaak. Indien sprake is van medische noodzaak dan zullen wij een afspraak met u inplannen.

Onder medische noodzaak wordt verstaan: 

  • als er onomkeerbare complicaties optreden als er nú geen voetzorg plaatsvindt.
  • de achterliggende aandoeningen en bijbehorende gezondheidsaspecten van de cliënt van invloed zijn op het ontstaan van complicaties op korte termijn.
  • er bijvoorbeeld sprake is van ingroeiende nagels die zonder behandeling op korte termijn een ontsteking veroorzaken.

Natuurlijk mag u, of mogen uw huisgenoten, geen verschijnselen van mogelijk besmetting van het Corona-virus hebben. 


25-04-2020

Op dit moment beraden wij ons hoe we het stuwmeer van de door de coronacrisis afgezegde afspraken weer in kunnen halen. Het gaat hier om enkele honderden afspraken. 

Wij realiseren ons dat iedereen dan zo snel mogelijk geholpen wilt worden maar dat het niet gaat lukken om, zodra we weer mogen beginnen, deze stuwmeer binnen een of twee weken weggewerkt te krijgen. Wij hopen dat iedereen hier begrip voor heeft. 


06-04-2020

Inmiddels zijn de voorwaarden weer gewijzigd. Zie hierboven.


31-03-2020

De eerder ingestelde maatregel dat wij, als beoefenaars van een contactberoep, niet mogen werken is vanavond verlengd tot 28 april 2020. De voorwaarden blijven gelijk. Zie hiervoor het bericht van 26-03-2020. Wij hopen van harte dat de maatregel na 28 april 2020 opgeheven zal worden.


27-03-2020

Verkoop van producten is nog steeds mogelijk. Geef uw bestelling telefonisch door. Wij zorgen dat u uw bestelling ontvangt.


26-03-2020

Een enkele wijziging in bericht van 24-03-2020

Medisch noodzakelijk voetzorg kan, onder strikte voorwaarden, doorgaan. Dit geldt voor zowel patiënten in de ketenzorg DM2 alsook niet patiënten ketenzorg DM2 met ernstige pijnklachten die kunnen leiden tot complicaties. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 076 8888634 zodat wij kunnen beoordelen welke voorwaarden op u van toepassing zijn.  


24-03-2020

Van het ministerie VWS. 

Medisch noodzakelijk voetzorg kan, onder strikte voorwaarden, doorgaan. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 076 8888634 zodat wij kunnen beoordelen welke voorwaarden op u van toepassing zijn. 

Let op! Deze uitzondering geldt alleen voor ernstige problemen voor met name patiënten in de ketenzorg DM2. Iedereen die niet vanuit ketenzorg DM2 voetzorg ontvangen, kunnen/mogen, wij enkel op doorverwijzing van (huis)arts of podotherapeut behandelen.


24-03-2020

Op dit moment zijn de verschillende brancheverenigingen bij het ministerie na aan het gaan of medisch noodzakelijke voetzorg wel uitgevoerd kan worden. Zodra wij meer weten zullen wij dit op deze pagina melden.


23-03-2020

De nieuwe maatregelen betreffende de coronacrisis geven aan dat mensen met contactberoepen tot 6 april 2020 niet meer mogen werken. Tot contactberoepen behoren behalve kappers, nagelstylisten ook pedicures. Dit betekent dat wij alle afspraken, in ieder geval, tot 6 april 2020 moeten annuleren. Zodra wij weer mogen behandelen nemen wij contact op met iedereen op volgorde van de eerder gemaakte en geannuleerde afspraak.


Mocht u last of problemen krijgen, aarzel niet om ons te bellen. Wellicht kunnen wij u telefonisch helpen om deze, tijdelijk, te verlichten.


Laten we allemaal alle richtlijnen in acht nemen zodat de maatregelen zo kort mogelijk gaan gelden!